Saturday, October 3, 2009

Suparare pe sensurile unice

In mai multe locuri, aud/citesc ca locuitorii ar fi suparati pe ideea de sens unic pe o strada (aici sau in comentariul lui Iulian de aici).
Sa recapitulam. Sensurile unice au rolul lor, asigurind, acolo unde nu se poate altfel, fluidizarea traficului. Am propus sensuri unice pe strazi mari, ca Palat sau Sf. Lazar, din mai multe motive, unul fiind descongestionarea intersectiei de la Podu Ros (in care intra prea multe strazi). Insa, introducerea acestor sensuri unice trebuie facuta cu respectarea unor conditii, amintite de mine in postarea respectiva. Modelul unor mari orase, ca Brasov, unde sensurile unice fac ca traficul sa mearga bine spre foarte bine, trebuie preluat si adaptat cerintelor locale.
In ce priveste, sensurile unice pe strazi mai mici, de cartier (sau din centru), le consider necesare pentru ca duc la crearea de noi locuri de parcare, dar si pentru ca asigura o mai mare fluenta a circulatiei in zona. Cetateanul de pe aleea Nicolina are toate motivele sa fie suparat. Haosul nu este adus de introducerea sensului unic in acea parte a cartierului, ci de indisciplina soferilor si lipsa Politiei. Prezenta unui agent acolo si ridicarea mai multor permise citeva zile la rind ar face imediat ordine. Ca cei din cartier fac un mic ocol nu cred ca ar trebui sa fie o problema. Sa lasam cu totii (locuitori si autoritati) deoparte comoditatea si sa facem ordine in traficul orasului.

2 comments:

  1. buna ziua din nou

    sora mea s-a plans de foarte multe ori de indisciplina si nepasarea soferilor

    circuland pe aleea nicolina nu se respecata deloc semnificatia semnelor de circulatie .

    mi a povestit de sfidare si de nesimtire chiar si in momentul cand este avertizat politicos de catre o doamna.

    comoditate... cine vrea sa scape de ea?!!
    ordine ... hmmm ne place. dar sa faca cel de langa noi ca noi suntem deja :))

    suntem asa de comozi ca lasam masinele total nealineate in parcare si strambe ( nu se gandesc ca pot fi agatate de catre o alta masina si ca poate chiar incurca)

    ordine... cand ni se arata ca s-a gresit ne rastim la politisti

    sa auzim numi de bine!

    ReplyDelete
  2. mai avem pina vom ajunge la un nivel normal de civilizatie. Ne trebuie si... bun-simt.

    ReplyDelete