Wednesday, October 28, 2009

Stiri si stiri

O trecere rapida in revista prin presa regionala din Ro arata discrepantele ce deja s-au instalat intre orase.
Sa vedem.
La Cluj, la stadiul de proiect, insa cu fonduri: centura de nord-est si centura de est. La Iasi, nici o stire legata de centura. Cica s-ar lucra, insa nu stie nimeni.
Tot la Cluj, problemele intalnite de biciclisti. Macar au piste. La Iasi, pista din Podu Ros este doar de decor, nu am vazut pe nimeni sa o foloseasca. Nu mai spun ca ar trebui marcata o pista din capat Copou (Agronomie) - Universitate - Fundatie - Tarom - Bdul Stefan cel Mare - str. Palat - Bdul Socola pina in zona liceelor industriale din Bularga, cu o varianta Fundatie - Independentei - str. Elena Doamna - Bucsinescu - Tudor Vladimirescu. Trotuare ar fi.
Sa nu uitam, la Iasi nici PUG nu mai avem. Macar vom avea pasarela. Autostrada spre vest? Mai avem de asteptat, mult si bine.

4 comments:

  1. Salut,
    Ca tot veni vorba de Cluj:
    http://www.cotidianul.ro/aeroportul_din_cluj_napoca_ar_putea_avea_in_2013_o_pista_noua_dupa_o_investitie_de_cca_100_mil_euro-101911.html

    Cind te uiti in urma spre iasi te-ar apuca risul daca ai avea ragaz intre sughitzurile de plins!

    ReplyDelete
  2. Ce sa mai comentam!!! La aeroportul nostru alegerea unui nou sef a durat citeva luni, daramite extinderea pistei si modernizarea terminalului.
    p.s. by the way, scrii din Bruxelles? asa imi arata contorul vizitelor.

    ReplyDelete
  3. Da, acum locuiesc in Bruxelles si am schimbat ceva resedinte in ultimii ani, dar tot iesean ma consider si m-as bucura enorm sa vad ca orasul asta se dezvolta...

    ReplyDelete
  4. Am fost prin Bruxelles acum o luna si jumatate. Un oras interesant, cam pestrit, insa e firesc pt o capitala europeana. Iasiului ii trebuie cam 40 de ani sa ajunga la nivelul din vest. Mult succes.

    ReplyDelete