Wednesday, September 2, 2009

O solutie simpla

Acum citeva luni atrageam atentia asupra unei probleme care ne exaspereaza (aproape) pe toti, in afara de cei care o produc: parcarea dupa bunul plac. Pe linga oprirea/parcarea in cele mai ciudate locuri (in intersectii, pe trotuare fara a lasa loc pentru amaritul de pieton, pe spatiul verde etc.), exasperante sunt situatiile cind dragul de sofer opreste in orice pozitie numai in cea corecta nu: in diagonala, ocupind doua locuri, strimb, incurcind pe ceilalti. Drept dovada, am postat urmatoarea foto:
















Oare unde se afla solutia pentru astfel de situatii? Sa stam dupa politie pentru a-i amenda pe pacatosi? Sa facem un regulament al parcarilor, dupa cum am mai sugerat? Asa ar fi firesc in orice tara civilizata. Insa cred ca o solutie simpla ar fi mult mai la indemina: mai eficient cred ca ar fi un sticker (un abtibild sau ceva in acest sens) care sa fie aplicat de politia comunitara pe parbrizul celor ce gresesc. Acest sticker ar trebuie sa nu fie usor de dezlipit (dar nici din cele care sa lase urme sau sa dureze ore pentru a scapa de el) si care sa contina un mesaj simplu si la obiect. Ceva de genul: "Ati parcat gresit. Iata felul in care trebuie sa parcati..." si sa aiba unul doua grafice cu modul corect de parcare. Pentru asta ar trebui ca si parcarile sa fie marcate. Daca un sofer va gasi unul, doua astfel de stickere pe parbriz (de preferinta lipite pe parbriz chiar in dreptul soferului), si daca ar sta doua/trei minute sa le dea jos, garantez ca a doua oara nu va mai parca oblic sau blocind mai multe locuri. Ar fi la fel de eficient precum amenda. E o simpla masura de civilizare a soferilor indisciplinati... insa visez frumos. Slabe sanse de aplicare.

2 comments:

  1. Daca pana acum nu am promovat blogul tau... imi cer scuze... dar solutiile tale sunt atat de ingenioase incat da`mi voie sa le spun si celorlalti ideea ta!

    ReplyDelete
  2. Multumesc pentru sustinere. Nu stiu cit de ingenioase sunt, eu zic sa sunt firesti si de bun-simt. Din pacate, la noi cu bunul-simt nu faci nimic.

    ReplyDelete