Wednesday, September 15, 2010

Supermarket in centru?

Daca ar fi sa ma iau dupa ce scrie aici, ne vom trezi in curind cu un supermarket (refuz sa le numesc hypermarket, in curind vom ajunge la megamarket, terramarket) in plin centru, mai precis la Palas:

" Omul de afaceri Iulian Dascălu, proprietarul companiei Iulius Group şi cel mai mare proprietar român de centre comerciale, a bătut palma cu lanţul de hipermarketuri Auchan pentru deschiderea unui nou magazin într-un spaţiu dezvoltat de Iulius Group, în cadrul proiectului imobiliar Palas din Iaşi, situat în centrul oraşului, în spatele Palatului Culturii. "

Surse: aici sau aici

De la Palas, complexul rezidential, hotelier, comercial si de agrement ajungem la Palas supermarketul? Oricum, dupa cum se scrie si aici, de la proiectul original la ce vom vedea noi in 2012 e mare mare distanta! Puteam avea un frumos parc sub Palatul Culturii (caci acel strand era demult depasit) si respiram cu totii aer curat, iar proiectul cu pricina ar fi atras oameni si daca era la marginea orasului.
Cine plateste pentru transformarea completa a zonei? Cine va inghiti noxele degajate de miile de masini ce se vor inghesui aici? Cum vom mai putea circula in Podu Ros? Intrebari la care eu nu am un raspuns.

No comments:

Post a Comment