Monday, September 6, 2010

De prin oras adunate

Plimbarile prin oras cu copilul meu mi-au oferit prilejul de a vedea cit de bine si frumos stau lucrurile in urbea de pe malurile Bahluiului. Iata o scurta selectie:

1. Ma intreb oare cind proiectantii de la Palas si-au facut temele, s-au gindit ei ce probleme de trafic vor crea prin grandioasa constructie pe care au pus-o la cale? Nu ma opun progresului, cu toate ca as fi preferat ca acest proiect sa fi fost pus in practica in alta parte, insa acum, cind lucrurile sunt relativ avansate, vad pe teren unele greseli de proiectare ce se pot lasa cu efecte pe termen lung. Oare s-au gindit proiectantii de la Palas ce "conflicte de trafic" creaza prin felul in care au gindit intrarile/iesirile din complex? Ma uit cu surprindere pe teren si observ ca deja se lucreaza la o astfel de iesire. In loc sa se afle macar la intersectia Strazii Palat cu Sf. Andrei, aceasta este situata intre intersectia cu pricina si intersectia Str. Palat cu Sf. Constantin?!! Va fi frumos peste unul, doi ani, cind se va inaugura, Strada Palat si Podu Ros vor fi cu siguranta blocate.




















2. Ma intreb cind si cum se face curatenie in parcurile de joaca pentru copii? Cine le pazeste? Imaginile cu betivi si gunoaie printre buruieni sunt graitoare.




















3. Ma intreb cind vor ajunge lucrarile de reabilitare si in venerabilul parc Copou? Nu mai amintesc de alte zone verzi ale orasului, ce ar putea fi transformate in parcuri veritabile (Gradinari, Galata, nu mai zic de Cetatuia), ci ma refer doar la una din atractiile principale ale orasului. Sunt alei in parcul Copou ce nu au vazut asfaltul de decenii!!!

2 comments:

  1. Stai sa vezi ca la Palas s-a modificat proiectul fara aprobarea Primariei. Acum s-au apucat sa faca un MALL langa Teatrul Luceafarul!

    De asemenea, parcul cu care se laudau ei ca-l vor face in spatele palatului aproape ca a ajuns o baltoaca cu cativa boscheti in jur (dupa cum spunea cineva pe acest forum: http://www.skyscrapercity.com/forumdisplay.php?f=2248 )

    ReplyDelete