Friday, July 3, 2009

Semafoare in Podu Ros

Update, 4 iulie

Am citit azi in presa locala propuneri concrete privind semaforizarea. Scurt comentariu: 25 de secunde pentru intrarea pe splai dinspre Podu Ros sau Tudor Vladimirescu este mult. Nu se pot aloca mai mult de 20+20 sec. pentru cele doua intrari caci 50 sec. pentru asteptare pentru masinile ce vin dinspre Palat este mult. Se vor face niste cozi imense, ce vor ajunge pina in centru. Sa nu uitam ce trafic avem aici dupa ora 14. In plus, nu ar fi rau sa se realizeze o sincronizare a semafoarelor ce intentioneaza sa se puna aici cu cele de pe Sf. Andrei.
Daca s-ar termina pasajul de la Hala, poate edilii vor lua in considerare propunerea mea de a se institui sensuri unice pe str. Sf. Lazar (la dus), respectiv pe str. Palat (intors, cu pastrarea liniei de tramvai).


Aud in ultima vreme ca primaria este hotarita sa semaforizeze intersectia Podu Ros. Se pare ca numai partial, caci ar fi vorba doar de intersectia secundara, cea dintre strazile ce vin dinspre Nicolina, splai Bahlui, Sf. Lazar si Palat (dupa pod). Daca timpii nu vor fi ginditi cum trebuie (adica sa fie redusi pentru cei ce vin pe splai), aceasta semaforizare va incurca si mai mult lucrurile. Cele mai multe masini vin dinspre Palat si Nicolina/Socola/Nationala, prin urmare tocmai dinspre strazile ce vor primi acum o limitare, prin introducerea semaforului. Dimineata, la ora 8, sau dupa amiaza, la ora 16, aici se poate crea un blocaj de trafic de toata frumusetea.
Sper ca cei in masura au aruncat un ochi si pe propunerile mele, solutia C (perfectibile, de altfel).

No comments:

Post a Comment