Tuesday, July 14, 2009

Gestionarea spatiului

Propunerea de mai jos privitoare la zona Bucsinescu este binevenita si usor de pus in practica. Am mai spus si in alte rinduri: o mai buna gestionare a spatiului din oras, ce pare din ce in ce mai redus, ar scoate la iveala zone ce pot fi folosite atat pentru tot mai numeroasele masini, cat si pentru pietoni.
Un alt exemplu: intersectia B-dul Carol cu Str. Toma Cozma/Berthelot.
S-au instalat semafoare, foarte bine. Cu toate acestea, pe sensul dinspre Spitalul de Urgenta (dar si pe celelalt sens), la orele de varf sirul de masini este tot mai mare. Doua masuri ar putea elimina o parte din problema. Ambele, se aplica pt. Str. Berthelot.
1. reducerea trotuarului la 1 m. si instalarea unui gard pina la cel putin 50 m de intersectie (pina la parcarea de linga Informatica si pina la intrarea la Academie).
2. trasarea clara a doua benzi (si nu una, ca in prezent) pentru cei ce vin dinspre spital, una pentru a se vira inainte sau la stanga, cealalta pentru a se vira la dreapta.
Simplu si la obiect. In prezent, masinile opresc pe spatiul verde sau pe strada, respectiv, atunci cind asteapta la semafor, stau pe jumatatea strazii si nu permit virajul la dreapta (vezi foto). Doar soferii mai cu bun-simt fac uneori loc pentru a se forma doua rinduri de masini. Citi bani ar costa ceea ce am propus mai sus? Si cite astfel de maruntisuri nu ne-ar face viata mai usoara, atit ca soferi, cit si ca pietoni!


No comments:

Post a Comment