Sunday, July 12, 2009

Propunere Bucsinescu

Dupa cum am promis, public pe site si propuneri/opinii ale celor care sunt interesati ca acest oras sa mearga mai bine.
Daniel ne trimite cateva din ideile sale privind mici modificari din zona Bucsinescu. Propunerea este foarte intemeiata, astfel de retusari de strazi/trotuare fiind necesare in mai multe zone ale orasului.

Cum se vine dinspre Hotel Europa spre Ziarul de Iasi, in dreptul refugiului statiei de tramvai din Bucsinescu, exista o portiune de 30m cu un trotuar pe care parcheaza masini, iar pietonii trebuie sa mearga pe strada. Tot in acest loc, strada are o singura banda, dar mai larga (in jur de 4m).

1) Consider ca ar fi mult mai bine daca trotuarul respectiv ar fi ingustat cu cca. 50 de cm si separat de carosabil fie cu un gard, fie cu niste stalpi din cei deja folositi in alte parti din oras. Astfel pietonii vor avea destul loc pentru a trece in siguranta. Apoi, pe carosabil s-ar putea marca o a doua banda de circulatie pe care sa poata trece autoturismele sau motocicletele ce vor sa vireze dreapta. Avand in vedere ca un autobuz are 2.6m latime, un autoturism 1.8m, iar pe acel refugiu rar vezi mai mult de doi oameni care sa astepte tramvaiul, nu ar trebui sa existe probleme cu siguranta rutiera.

2) Daca prima varianta nu este posibila din cauza diverselor reglementari, atunci sper ca macar sa se monteze stalpisori.

No comments:

Post a Comment