Tuesday, May 19, 2009

Podu Ros, din nou

Completari, 2.06.2009

Se pare ca lucrarile de modernizare din zona Podu Ros isi arata "roadele". Nu intamplator am pus aceste ghilimele. La un an de la asezarea dalelor, ce imi vad ochilor. Multe din dale se misca liber si, daca cineva ar dori, si-ar putea "lua cateva si acasa". Atasez foto din zona. Vede cineva din primarie aceste deficiente? A verificat cineva calitatea lucrarilor?





Observ ca edilii incep sa realizeze ca o parte din solutiile propuse de mine pot fi aplicate.
Citez din newsiasi, ce preia cotidiane locale, ca o parte din rondul de la Podu Ros va fi ingustat. Insa daca tot se face o treaba, de ce nu se face in intregime? Tot rondul poate fi ingustat in asa fel incit sa se creeze pentru toti soferii, nu numai pentru cei dinspre Nicolina, o banda. Haideti, se poate. De asemenea, de ce nu se ingusteaza trotuarul de la intrarea pe Sos. Nationala, dinspre intersectie, cel cu blocul turn? Are 6 metri si nu mai e folosit nici macar ca parcare, ca inainte. Ori se amenajeaza iar parcare, cu delimitare cu popice pentru pietoni, ori se ingusteaza pentru a se crea o banda. In fine, pentru moment, la intrarea dinspre Socola spre Podu Ros se poate introduce un semafor in genul celui deja existent la intrarea dinspre Nicolina, cu rol in temporizarea trecerii pietonilor. Recent chiar se scria ca politistii stau la vinatoare de permise aici, fapt real, din moment ce soferii trebuie sa faca slalom printre pietonii ce trec in sir indian. Un semafor, plasat cu 100 m in interior pe Bdul Socola, ar rezolva aceasta problema.

2 comments:

  1. Desi nu e pt aceasta trecere, nu inteleg de ce ne ferim de semafoarele cu buton ca de ciuma? Eu n-am auzit sa existe un astfel de "dispozitiv" in Iasi, desi ar fi foarte util pt multe treceri de pietoni (in special cea de la Patiseria Domneasca, de peste strada de Palat si restul strazilor cu min 2 benzi pe sens)

    ReplyDelete
  2. Chiar doream sa scriu un text pe aceasta tema, Daniel. Doream sa ma refer la semaforul proaspat instalat pe str. Tutora. E necesar, insa trebuie cu buton. Trec des pe acolo dar rar a trebuit sa cedez prioritate pietonilor (doar cind se iese de la scoala e mai algomerat). Deci... trebuie semafor cu buton. La fel in multe alte locuri, inclusiv vis-a-vis de Patiseria respectiva.

    ReplyDelete