Wednesday, June 10, 2009

Lucrurile bune

Am promis ca voi fi obiectiv si voi mentiona si ceea ce fac bun autoritatile. In ultimii ani s-au facut progrese semnificative in citeva domenii, pe care le prezint privind din perspectiva cetateanului obisnuit:

1. Lucrarile la infrastructura de tramvai. S-au reabilitat mai multe linii si altele sunt in curs de modernizare. Imagini aveti aici.

2. Amenajarea parcurilor orasului. Sigur, nu avem prea multe (de aceea am propus transformarea ca parcuri a zonelor verzi de la Cetatuia si Galata), insa cele doua parcuri din Copou (Expozitiei si Copou, la care se adauga Botanica, cu meritul Universitatii) arata din ce in ce mai bine. Primul chiar merita nota maxima, dovada ca este plin in fiecare dupa-amiaza. Ma bucur ca edilii au realizat cit de util este gazonul si prezenta a cit mai multor banci. In cazul parcului Copou, mai e putin de lucru. Daca felul in care s-a lucrat la capitolul "toaletarea" copacilor este mai mult decit discutabil, modul in care s-au plantat florile trebuie apreciat. Lalelele din aceasta primavara au facut senzatie.

3. Amenajarea spatiilor de joaca. Si aici o nota cu plus, cu precizarea ca e de dorit o mai buna intretinere a acestora (din motive ce tin de faptul ca suntem romani, unele astfel de spatii se deterioreaza cam repede; de asemenea, nu ar strica o prezenta mai activa a politiei comunitare in astfel de zone). Oamenii de la curatenie ar trebui sa vina mai des (vezi foto2).





























4. Dorinta de a imbunatati modul in care se desfasoara traficul. Aici nota nu mai e cu plus, insa trebuie totusi sa apreciem ca vointa exista. Mai trebuie si aplicare si aici ma refer la indisciplina din strada a unora, ce ar trebui mai bine penalizata. In conditiile din oras (multe strazi nemodernizate, locuri putine de parcare) nu sustin o aplicare la singe a regulilor, insa o impunere normala a acestora ar schimba in bine situatia.

No comments:

Post a Comment