Tuesday, June 19, 2012

Fundatie

Preiau din Adevarul, fara alte comentarii.

Calvarul şoferilor care traversează zona Fundaţie din Capitalei Moldovei se prelungeşte cu încă un an.
Şefii administraţiei ieşene au anunţat prima întârziere oficială pe un proiect european. Şoferii care au drum prin Fundaţie trebuie să ştie că lucrările la pasajul subteran nu se vor încheia prea curând, deşi pe site-ul Primăriei Iaşi proiectul care cuprinde şi acest obiectiv apare că ar trebui finalizat în august 2012.
Directorii din Palatul Roznovanu spun că au cerut de la Ministerul Dezvoltării aprobarea unui act adiţional prin care cer prelungirea cu 11 luni a lucrărilor la proiectul „Dezvoltarea axei de transport Est-Vest".
Continuarea

3 comments:

  1. In urma cu cca 10 ani am propus sa mutam statuia lui Eminescu in centrul Rondului. S-ar putea modifica bucla liniilor de tramvaicare ocoleste statuia si se largeste suficient zona de penetrare in intersectie, castigandu-se o banda. S-ar pune in valoare edificiul, iar Eminescu te intampina cu adevarat cand intri in Iasi...Propunerea a suscitat o vie dezbatere in presa vremii, a avut multe pareri pro si contra, dar edilii s-au ferit sa adopte o pozitie...Ba, da! Si tacerea e un raspuns !

    ReplyDelete
  2. Ma scuzati pentru raspunsul tardiv, insa treburile de la universitate ma tin ocupat.
    Am auzit la acea vreme de aceasta propunere si nu este chiar rea, desi trebuie sa recunoastem ca actuala pozitie, cu toate ca incomodeaza traficul, este mai buna, din punct de vedere simbolic. Acum... cu acest pasaj subteran tare imi e ca nu mai e fericita mutarea statuii in centrul rondului, caci, din cite inteleg, acolo va fi un spatiu deschis. Aceasta mare intersectie, ca si cea din Podu Ros (la un mom. dat se vb de mutarea statuii lui Mihai Viteazul, as fi fost de acord, dar cu o buna punere in valoare), ar trebui mai multa atentie, dar...

    ReplyDelete
  3. Nu cunosc proiectul, dar cred ca rondul propriu zis nu este bine sa dispara...rezolva alte situatii de conflict si regleaza traficul din zona. Atunci si centrul rondului pate fi ocupat cu statuia. Dar, evident, este doar o parere, asupra careia ar trebui sa se exprime mai multi specialisti din diferite domenii. Pe langa alte calitati , la Primarie lipseste transparenta unor decizii importante.

    ReplyDelete