Friday, April 16, 2010

Locuri de parcare

Ziarul de Iasi, TVR Iasi si ... multi cetateni ridica tot mai serios problema locurilor de parcare din oras, mai precis lipsa acestora. Un text de astazi al Ziarului de Iasi se ocupa de parcarile din centru, care, in multe cazuri, sunt improvizate pe diverse locuri virane, fiind astfel lasate de ani buni. In cartiere sau la periferie, aceeasi situatie. Locuri ar fi, caci ceea ce ar trebui sa fie in multe cazuri spatiu verde reprezinta de fapt niste zone cu gunoaie, tapsane uitate de lume, uneori folosite pentru parcarea masinilor. Sunt adeptul spatiilor verzi, este indiscutabil, insa se poate gasi o solutie in care sa imbinam utilul cu placutul si sa cream noi locuri de parcare, dar sa si amenajam adecvat spatiul verde. In cateva din postarile de mai jos am aratat astfel de posibile solutii din alte orase, dar degeaba, edilii sunt indiferenti.
Iata articolul de azi:

In ultimii ani, Primaria nu a amenajat nici un loc de parcare nou in zona centrala. Desi de doi ani se tot avanseaza termene, cifre si alte promisiuni exacte, strategia edililor in privinta parcarilor poate fi rezumata intr-un singur cuvint: inexistenta. Tot ce face Primaria este sa inlocuiasca garajele vechi din cartiere, unde problema nu e deloc acuta, cu dungi pe asfalt.

Pentru locuri efectiv noi de parcare in centru exista doar planuri pe hirtie, care prind deja mucegai. In locurile centrale in care exista parcari neamenajate, Primaria spune ca nu poate investi: acolo sint si proprietari privati. Cu care insa nu prea a stat la masa negocierilor.

Continuare

No comments:

Post a Comment