Saturday, November 21, 2009

Specialistii?

Nu pretind ca sunt un specialist in probleme de urbanism. In cele de istorie urbana, da. In schimb, cei ce se ocupa zilnic cu astfel de chestiuni si care au ceva competent de spus... nu sunt bagati in seama. Pacat!

Solutii universitare pentru infernul rutier din Iasi, de Marius Parciu, Flacara Iasiului

Traficul rutier in municipiul Iasi devine tot mai sufocant de la an la an. In prezent sunt 270 de automobile la mia de locuitori. In cativa ani vom ajunge la 600-700 de masini la mia de locuitori. Prof.univ.dr.ing. Radu Gaiginschi, seful Catedrei de Motoare si Autovehicule Rutiere a Facultatii de Mecanica din cadrul Universitatii Tehnice "Gh. Asachi", si prof.univ.dr.ing. Eugen Golgotiu, din cadrul aceleiasi catedre, vin cu solutii extrem de simple, dar si ieftine pentru decongestionarea traficului rutier in municipiul Iasi. Ar mai trebui cineva care sa le si puna in aplicare...
.......................................................

Una dintre solutiile pentru un trafic decent ar fi amenajarea de parcari.

"Am lucrat recent la realizarea Planului Urbanistic Zonal pentru 2 parcari de aproximativ 250 de locuri in zona Alexandru cel Bun. Toate marile centre comerciale au locuri mari de parcare. Este o tehnica de marketing: chiar daca mergi mai mult, stii sigur ca ai loc de parcare. Fluidizarea traficului se poate realiza prin regularizarea circulatiei si prin amenajarea de parcari. Ar trebui o lege care sa nu permita constructia de noi cladiri fara asigurarea locurilor de parcare. In plus, daca exista aceste legi, ele nu se aplica. Inca o solutie pentru a fluidiza traficul din zona centrala a orasului ar fi infiintarea de parcari cu plata. Ar fi o masura pentru ca lumea si-ar duce cioveile acasa", crede Radu Gaiginschi.

Tot textul este aici.

4 comments:

  1. salutiii

    laurentiu... cine e acesta? sunt solutii noi cele propuse de acesta? a facut cumva lobby pentru implementarea lor?
    parcarii... toti vrem parcari... nimic nou
    stiu ca orice lucru (ce tine de circulatie) e calculat cu un indice de perspectiva.
    a anticipat dl. prof acest lucru. toti sunt specialisti, doctori ingineri, masteranzi... doar stim cum se iau aceste titulaturi.
    isi pun doar semnatari si inainteaza proiect fara detalii de executii ptr ca e greu sa desenezi la planseta toti sunt la computer.

    specialisti care spun nimic despre cum sa facem nimic

    era si un profesor de la facult de constr. ( mi a fost si profesor) care a venit cu ideea ca autoritatile trebuie sa ia in seama si parerile lor.
    si ce rezultate a avut. zero.

    marketing
    sunt suparat laurentiu
    nimic si nimic...si ce e mai rau ajungem de unde am plecat acum 20 ani

    ReplyDelete
  2. de acord. Nu mai spun cit de suparat sunt si eu in legatura cu ultimele miscari de pe scena politica, intr-adevar, riscam sa ne intoarcem mult in urma. Cit despre Iasi... ...

    ReplyDelete
  3. te salut din nou Laurentiu

    vreau sa ma implic mai mult in tot ce tine de urbe.
    cu idei
    cu planse
    cu proiecte

    ce ai spune daca am strange toate ideile, punctual pe zona
    le indosariem

    si le promovam

    te ai implica?


    scuze scrierea mea , e din graba . e ceva timp decat vroaim sa iti propun si dac anu scriam acum ma luam iar cu altele :)

    see you!

    ReplyDelete
  4. Salut,
    sigur, este o idee buna. Propun insa sa o lasam pentru inceputul anului viitor, pentru ca acum sunt in curs de finalizare a unor proiecte (doua carti) si, fiind sfarsit de an, probabil nu ar atrage suficienta atentie. LR

    ReplyDelete