Monday, April 2, 2018

Parcuri

Citesc acest text si ma mira raspunsul Primariei: ”municipalitatea a respins ideea unei răscumpărări a suprafețelor de teren deținute de privați pentru menținerea parcului, așa cum propusese un cetățean la o dezbatere publică de anul trecut din Sala Mare a instituției”. Cum adica Primaria a respins ideea unei rascumparari? Avem atat de multe parcuri, incat renuntam cu nonsalanta la unul aflat in centrul orasului? Daca se va merge in aceasta directie trebuie pornita o actiune de genul ”Salvati teii”, pentru ca deja altfel nu se mai poate! Orasul este sufocat, sunt sute de mii de masini, ne ”bucuram” de noroi sau praf, in functie de anotimp, in curand vom avea o atmosfera precum in marile orase asiatice, iar primaria respinge ideea adaugarii oficiale in patrimoniul verde al orasului a acestui spatiu? Si pentru ce, pentru satisfacerea dorintelor unor speculatori imobiliari?

https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/un-parc-din-iasi-cumparat-bucata-cu-bucata-de-un-dezvoltator-imobiliar--186439.html

2 comments:

  1. Doar o constrangere prin CU ar fi o posibilitate si doar un procent. Oar ca fiind privat, e dificil sa fie si spatiu public.
    O posibilitate ratata insa era in P. Eminescu prin trecerea in totatalitate a traficului rutier si creearea de spatiu verde din Rapa Galbena si Palatul copiilor (suprafata totala a pietei).
    O alta varianta, mai plauzibila ptr parcuri, este spatiul de langa bisericiile noi. Spatii ce sunt din partea municipalitatii si daca ar fi deschise, fara imprejmuire, s ar creea piatete, spatii verzi sau parcuri. ( ex. Spatiu irosit la bisetica din Galata (intersectie, ce piateta frumoasa ar iesi), spatiu de la biserica din Alexandru (intre pasarela si statie), etc. )

    ReplyDelete
  2. in intregime de acord in privinta bisericilor. Dar BOR e stat in stat si nimeni nu are curajul sa se ia de preoti!

    ReplyDelete