Sunday, April 1, 2018

la Palat

O recenta vizita facuta cu un grup de cercetatori straini la Palat (la ultima zapada) mi-a oferit, pentru a cata oara, ocazia de a vedea in ce s-a transformat spatiul din fata cladirii simbol a Iasului. Daca spatiul verde este prezent doar cu numele, fara a-i mai da cineva vreo atentie, restul a ramas o mare parcare, pe care se pare ca o administreaza cei de la Palas (cel putin ei incaseaza banii). Ce nu am inteles nici eu si nici vizitatorii nostri din tari mai civilizate este de ce nu se poate elibera spatiul din fata statuii marelui domn Stefan cel Mare, pentru a se oferi privitorului o perspectiva potrivita, de vreme ce vorbim de o cladire atat de importanta pentru oras si istoria sa. Chiar nu se poate gasi o solutie pentru ca macar in fata monumentului ecvestru sa nu se poata parca? Este atat de greu sa instalezi niste stalpi legati cu lanturi pentru a-i impiedica pe ”doritori” sa opreasca in acel loc?

Pun atasat doua fotografii sugestive, va las pe dumneavoastra sa judecati!



2 comments:

  1. Cine are cohones sa se puna cu dascalu si mallu cocalaresc din centrul Iasului? Golanasul Chiric─â...? hahaha

    ReplyDelete