Tuesday, October 20, 2015

Plingeri

In ultima vreme, presa abunda de plingeri ale cetatenilor. Plingeri intemeiate si pentru care exista solutii simple! Cateva exemple luate doar din Ziarul de Iasi de astazi.

1. Orasul cufundat in bezna
Solutie: impunerea catre furnizorul de iluminat public a aplicarii unui program mai flexibil si care sa tina cont de ora rasaritului/apusului soarelui, cu un decalaj de minute gindit sa asigure o buna vizibilitate pentru circulatia pietonilor si masinilor (cca. 10 min.). Spre exemplu, astazi soarele a apus la 18:13 si va rasari maine la 7:35; orele de functionare a iluminatului stradal ar putea fi: 18:23 -  7:25. Exista pe internet programe accesibile care afiseaza ora exacta pentru rasarit/apus, nu este un capat de lume!

2. Masini parcate pe trotuar
Solutie: Primaria ar trebui sa aloce de la buget o suma mai consistenta pentru instalarea acelor clasici stilpisori, dar cu alegerea unui tip rezistent, care sa nu fie usor de distrus/indepartat (nu precum cei de pe Stefan cel Mare)!

3. Petitie pentru interzicerea traficului greu
Solutie: in acest caz, solutia este una pe termen lung. Cu mare dificultate se pare ca se va reusi mutarea Vamii la Tehnopolis, astfel ca traficul greu va fi scos din Canta, dar va fi mutat in zona CUG-Poitiers. Anul viitor ar trebui obligatoriu asfaltata strada Trei Fantani, pentru a elimina macar traficul de pe str. Bucium. O varianta de moment (realizabila in 2 ani, daca exista vointa) o puteti gasi aici.


No comments:

Post a Comment