Monday, July 13, 2015

Parcari (again)

Despre parcari am scris in atitea rinduri, incat le-am uitat si eu sirul (gasiti ceva aici, aici sau aici).
Astazi citesc ca Primaria a anulat o licitatie de concesionare a parcarilor din oras, castigata de o firma din Timisoara, asociata cu o alta din Valea Adanca (!), iar presa a sarit in sus. Sigur, obligatia de a face lumina asupra acestui caz este clara, insa eu unul nu ma scandalizez deloc pentru ca s-a anulat licitatia. Dimpotriva, sper (pentru a nu stiu cita oara) ca Primaria va lua taurul de coarne si se va ocupa personal de parcarile publice.
Si acum un sir de... trebuie:
Trebuie creat un serviciu special in primarie care sa gestioneze parcarile, cu buget si personal propriu.
Trebuie aprobat un regulament clar care sa se aplice pe tot teritoriul orasului.
Trebuie pornit un proces sistematic de amenajare a parcarilor din cartiere (nu improvizatiile de pina acum si nu licitatii pe loc, care sunt discriminatorii).
Trebuie instituita o taxa de parcare pentru toti posesorii de autovehicule (stiu, nu suna bine), in functie de domiciliu (centru vs cartiere), plus o taxa de parcare speciala pentru parcarile pentru public (nu cele de resedinta).
Trebuie renuntat la ideea concesionarii, care duce banii in buzunarele altora si nu in bugetul municipalitatii. Se argumenteaza ca primaria nu ar putea amenaja parcarile de una singura. Gresit! Cu un plan bine pus la punct pe doi ani se poate, numai sa se vrea.

Speranta moare ultima!

No comments:

Post a Comment