Thursday, January 26, 2012

De iarna

In sfarsit a venit iarna si in orasul nostru. Cam tarziu, dar tot mai bine ca a venit. Insa, iarna a adus cu ea frig, zapada si... gheata. Inca de dimineata, oamenii primariei s-au apucat de treaba si, lucru de apreciat, pe trotuarele de pe strazile principale, se putea circula in conditii cit de cit rezonabile. Trotuarele (si strazile) secundare mai au de asteaptat (aici, e drept, e si datoria asociatiilor de proprietari sa isi faca treaba, daca nu... amenda!).
In fotografiile de mai jos vedem cum se face curatarea trotuarelor la Iasi. Raspunsul e usor: la fel ca acum 50 de ani. O femeie din serviciul de salubritate impinge un tomberon model 1968, in care aduna nisip pentru o noua tura pe trotuare. Urmarea se vede in fotografiile de mai jos. Si ne intrebam de ce arata orasul cum arata si de ce este atita praf/noroi/mizerie?!!
Exista solutii moderne, exista mecanizare si in acest domeniu, exista clorura de sodiu, putin mai scumpa, dar mult mai eficienta (si mai curata). Nuuu!!! noi preferam sa aruncam (cu lopata) tone de nisip pe strazi, infundam apoi canalizarile si poluam astfel apele si aerul orasului (primavara/vara/toamna, praful e omniprezent).




No comments:

Post a Comment