Thursday, February 11, 2010

Semafor?

Astazi aflam urmatoarele din Ziarul de Iasi:

"Sefii Primariei au anuntat mai multe masuri care vizeaza circulatia auto din municipiu. La ultima sedinta a comisiei de circulatie s-a discutat despre locurile din statiile de taxi, sensuri unice, semaforizari, montari de popici pe trotuare... Am discutat si doua posibilitati de semaforizare. Luam in calcul pentru montarea de semafoare intersectia strazilor Muzicescu, Arcu si Gindu. Este foarte periculos in special
virajul la stinga. Semafoare intentionam sa montam si la intersectia bulevardului Metalurgiei cu bulevardul Chimiei, la podul din Metalurgie", a declarat Mihai Chirica, directorul tehnic al Primariei... Si pe strada Gradinari va fi sens unic, spre bulevardul Metalurgiei. Va fi afectata portiunea cuprinsa intre sala de sport
si bulevard. "

Introducerea sensului unic pe str. Gradinari este o masura buna, cei ce doresc sa intre in cartier avind ca alternativa celalalt sens unic, de pe splaiul Bahlui. Astfel se vor crea noi locuri de parcare (oricum folosite de locuitori, dar cu riscul ingustarii strazii, pe vremea cind avea 2 sensuri), iar circulatia pe aceasta strada de interior va fi usurata. Nu acelasi lucru il pot spune privitor la semaforizarea de la Tarom (Musicescu/Arcu). Ideea a mai aparut si in alti ani si consider ca argumentele ce se aduc impotriva sunt mai importante:
- traficul in zona nu este atit de aglomerat incita sa impuna semaforizarea. Cu exceptia orelor de varf (8, 14, 16), virajul la stanga (spre Piata Unirii) nu pune atit de mari probleme, pe cit se sugereaza. In afara orelor de varf, seara, dupa 19, sau in weekend, acest semafor ar functiona practic degeaba, mai rau ar incurca lucrurile.
- accesul in intersectie al tramvaielor ce vin dinspre Gara va fi ingreunat, in special iarna, deoarece panta de pe Arcu este destul de dificila.
Prin urmare nu cred ca trebuie sa introducem semafoare chiar oriunde si oricum.

No comments:

Post a Comment