Saturday, May 28, 2016

Stare de urgenta

Imi permit sa preiau un text semnat de Andrei Ciuhodaru, care cred ca suprinde foarte bine situatia din oras, rod al administratiei deficitare din ultimii 20 de ani!

Ziarul de Iasi

După peste un sfert de secol de la eliberarea de sub comunism, Iaşul, altădată capitală, altădată al doilea oraş al României, a ajuns într-o situaţia umilitoare de a fi capitala celei mai sărace zone a UE, şi fără a avea perspective reale de a reuşi să mai prindă din urmă măcar alte oraşe din România. 
Fără industrie, fără cultură relevantă, oraşul nostru este în pericol, asta şi din cauza mai ales a establismentului politic care nu vrea să se reformeze.  Promisiunile electorale nu au foarte mult fond. Vin cu aceiaşi oameni, cu acelaşi idei vechi şi mestecate din patru în patru ani, reţete care nu au adus nu vor aduce progres. Toate demersurile politice de până acum au eşuat. Nu se întâmplă lucrurile aşa cum am vrea şi cum ştim că ar trebui. În politica locală înjuriile, atacul personal, diletantismul, traseismul şi discuţiile sterile ţin loc de discuţii reale despre proiecte şi despre viziune, despre ce vrem să facem cu oraşul ăsta. Acestea fac pe cetăţeanul onest al acestui oraş să nu se mai descurce, să-i fie teamă, să nu mai aibă predictibilitatea vieţii sale, să fie descurajat şi împins să emigreze.
Astfel se prefigurează condamnarea la încă cel puţin patru ani de STAGNARE. Ar trebui decretat: Iaşi - Stare de urgenţă - iată 7 motive:
Continuarea aici

No comments:

Post a Comment