Friday, March 25, 2016

De sezon

A venit primavara si, cu parere de rau trebuie sa o spun, odata cu ea ne-am intors la praf, noroi si mizerie. Ploile recente au fost binevenite, insa ne-au readus in minte vesnicele probleme cu care se confrunta acest oras. Este un blestem, de noroi se plingeau si calatorii straini care treceau prin Iasi in secolele XVI-XVIII, ca si iesenii din dulcele targ al secolului al XIX-lea. De parca nu putem depasi cu nici un chip "sindromul drumului de lemn", al acelor ulite podite si prost intretinute din veacurile medievale tirzii, azi asfaltate, dar uitate, peticite doar la vremuri electorale. M-am plins adesea pe acest blog de starea strazilor si trotuarelor din cartierele orasului, unele ramase pina azi cu cimentul pus de comunisti in anii 70-80! Astazi voi oferi marturia fotografica a unor strazi si trotuare din buricul targului, va las sa ghiciti zona. Cum am avut drum pe aici, nu am putut ignora baltile, trotuarele scorojite, parcarile improvizate, impresia de haos si dezordine.




Bonus din zona ofer imaginea parcarii de pe strada Costache Negri. Fostul Pod Vechi, ce a ajuns? Cind am importalizat aceste imagini, strada era practic blocata, datorita numeroaselor masini care isi cautau aici un loc de odihna temporara!

Dar pina si acolo unde se fac reparatii (plombari), munca e in bataie de joc. Pe o strada au trecut echipele, au acoperit cit au putut pe partea carosabila, de trotuar nu s-au atins, au depozitat grijulii putina mixtura asfaltica ce le-a ramas, ca sa o ia vintul, banuiesc.

In fine, incheiem cu zona mea semi-centrala preferata. Atentie, in imagine nu avem spatiul ocupat de liniile de tramvai dezafectate, unde autoritatile propun de vreo doua decenii amenajarea splaiului (desi, personal, preferam sa lase tramvaiul la locul lui), nu, avem aleea de linga, pe unde patrund numerosi locatari de la blocurile din apropiere, care isi lasa masinile in noroi! Oamenii nu au gasit alta solutie, insa noroiul (viitorul praf) ajunge apoi pe strazile orasului si in plamanii nostri!


2 comments:

  1. Fara a disculpa autoritatea locala, cred ca avem si noi o parte din vina. Toti vrem sa circulam comod, cu masina personala, sa nu depindem de nimeni, daca se poate sa avem 2-3 de apartament, locurile de parcare sa fie chiar sub geam si, musai, gratis, ca doar de asta platim taxe. Daca nu mai sunt locuri de parcare chiar in fata usii, ne urcam pe trotuare, pe spatiile verzi, ca doar cine mai circula pe jos?! Un exemplu in acest sens este si situatia existenta in centru, in jurul Teatrului, unde permanent sunt masini parcate pe trotuar, in conditiile in care la cativa metri este parcarea din spatele Liceului Vasile Alecsandri, goala, ce-i drept la colosalul pret de 3 lei pentru 1 ora!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sunt in intregime de acord cu ceea ce spuneti!

      Delete